De 10 bedste komedier

De bedste komediefilm har en unik evne til at bringe os glæde, lysne vores sind og give os en pause fra hverdagens bekymringer. Fra klassiske slapstick-komedier til intelligente satirer og hjertevarmende romantiske komedier har denne genre altid haft en særlig plads i vores filmelskende hjerter. Vi har fundet en række forskellige komedier, som vi mener er nogle gode bud på de bedste komedier til dig.

Se de 10 bedste komedier her:

bedste komedier

#1 Tømmermænd i Vegas (2009)

Tømmermænd i Vegas er en hysterisk sjov komedie, der følger fire venner på en uforglemmelig og vanvittig tur til Las Vegas.  Den er et fremragende bud på en af de bedste komedier der er lavet. Efter en vild nat med druk og fest vågner de op uden minder om, hvad der skete, og opdager en uventet gæst i deres hotelværelse – en tiger. 

Filmen byder på en perlerække af absurde og grinagtige øjeblikke, mens hovedpersonerne forsøger at samle stykkerne og finde ud af, hvad der egentlig skete. Skuespillerne leverer fantastiske præstationer og har en fænomenal kemi, der får latteren til at sprøjte ud af én.

Kaos og skøre situationer

Historien er fuld af overraskelser, og man kan ikke undgå at blive fanget af spændingen og nysgerrigheden omkring, hvad der skete i løbet af den vilde nat. Kombinationen af kaos, skøre karakterer og komiske situationer gør Tømmermænd i Vegas til en komedie, der får én til at grine højt og længe.

Instruktøren formår at skabe en unik og energisk atmosfære, der afspejler Las Vegas’ vilde og overvældende natur. Kulissen er fyldt med blinkende lys, sprudlende kasinoer og et vildt natteliv, der giver filmen en ekstra dimension af skørhed.

Alt i alt er Tømmermænd i Vegasen fantastisk komedie, der formår at holde publikum i konstant grinende underholdning. Den er en perfekt blanding af latter, kaos og venskab, der gør den til den ideelle film til en sjov aften med venner eller bare for at løsne latter-musklerne efter en lang dag. Det er uden tvivl en af de sjoveste og bedste komedier der er lavet.

Se Tømmermænd i Vegas her!

YOUSEE TV & FILM
HBO MAX
BLOCKBUSTER
AMAZON PRIME VIDEO
VIAPLAY

#2 Crazy, Stupid, Love (2011)

Crazy, Stupid, Love er en charmerende og hjertevarmende komedie, der tager os med på en følelsesmæssig rejse gennem kærligheden. Filmen handler om Cal Weaver, der efter at hans kone beder om skilsmisse, begynder at navigere gennem det udfordrende singleliv med hjælp fra den stilfulde og selvsikre kvindebedårer Jacob Palmer.

Det, der gør Crazy, Stupid, Love til en ekstraordinær komedie og en af de bedste komedier, der er lavet, er dens evne til at balancere humor og ægte følelser på en intelligent og rørende måde. Skuespillerne leverer stærke præstationer, og man kan mærke den gode kemi mellem. Steve Carell bringer en fantastisk blanding af humor og sårbarhed til rollen som Cal, og Ryan Gosling stråler som den karismatiske Jacob.

Romantiske intriger og sjove scener

Historien udforsker forskellige aspekter af kærlighed, inklusive de tilfældige møder, romantiske intriger og den uforudsigelige natur af relationer. Og så byder den på skæve øjeblikke, der varmer hjertet. Filmen formår at give et realistisk og sjovt billede af kærlighedens kompleksitet og den evige søgen efter at finde sin soulmate.

Samtidig formår Crazy, Stupid, Love også at udfordre konventionelle romantiske komedie-troper og tilbyde en mere nuanceret og dybtgående fortælling. Den berører emner som forsoning, selvopdagelse og familiebånd på en måde, der føles autentisk og rørende.

Alt i alt er Crazy, Stupid, Love en fantastisk komedie, der formår at forene humor og følelser på en forfriskende måde. Den er fyldt med uforglemmelige øjeblikke og et stærkt cast, der formår at skabe en autentisk og gribende fortælling om kærlighedens mangfoldighed. Så sæt dig tilbage, slap af og lad dig forføre af denne romantiske komedieperle, der helt sikkert er en af de bedste komedier, når det kommer til stykket.

Se Crazy, Stupid, Love her!

YOUSEE TV & FILM
HBO MAX
BLOCKBUSTER
AMAZON PRIME VIDEO
VIAPLAY

#3 21 Jump Street (2012)

21 Jump Street er en hysterisk sjov og overraskende vellykket genindspilning af den klassiske tv-serie fra 1980’erne. Filmen følger de umage politibetjente Schmidt og Jenko, der bliver sendt tilbage til gymnasiet som undercoveragenter for at afsløre en narkohandler.

Det, der gør 21 Jump Street så underholdende, er dens skarpe og selvrefererende humor. Jonah Hill og Channing Tatum har en fantastisk kemi som det akavede makkerpar, og deres komiske timing er spot-on. De leverer en strøm af morsomme replikker og absurde situationer, der holder publikum i konstant latter.

Filmen formår også at balancere komedie med en overraskende mængde hjerte. Den udforsker temaer som venskab, identitet og opvækst på en sjov og rørende måde, der giver dybde til karaktererne og gør dem mere end bare stereotyper.

Referencer til den oprindelige serie

21 Jump Street er også fyldt med referencer til den oprindelige tv-serie, der vil glæde fans af originalen. Men selvom man ikke er bekendt med serien, er filmen stadig utroligt sjov og underholdende på egen hånd.

Alt i alt er 21 Jump Street en komedie, der formår at levere både latter og hjerte. Den byder på en fantastisk kombination af humor, action og charme, der vil efterlade dig med et stort smil på læben. Så tag med Schmidt og Jenko – i en af de bedste komedier – på en vanvittig og morsom mission og forbered dig på en fest af grin og skøre eventyr.

#4 Superbad (2007)

Superbad er en hysterisk morsom coming-of-age-komedie, der tager os med på en vanvittig og pinagtig rejse med tre teenagevenner, Seth, Evan og Fogell, på deres sidste uge før college.

Filmen formår at skildre teenageoplevelser med perfektion og genkendelighed. Skuespillerne, herunder Jonah Hill, Michael Cera og Christopher Mintz-Plasse, er fantastiske i deres roller og har en fantastisk kemi sammen. Deres udforskning af venskab, kærlighed og identitet i løbet af denne afgørende uge er både morsom og rørende.

Humoren i Superbad er skarp, grov og utroligt sjov. Dialogen er fyldt med morsomme replikker og akavede øjeblikke, der får publikum til at bryde ud i latter. Filmen formår også at blande absurditet med en vis dybde og følelse, hvilket gør karaktererne mere nuancerede og interessante.

Moderne klassiker

Superbad er en ægte moderne klassiker inden for komediegenren. Den formår at fange den pinagtige og sjove oplevelse ved at være teenager og levere en morsom og hjertevarmende fortælling, der appellerer til både unge og voksne.

Så hvis du er klar til at grine højt og genopleve teenageårenes turbulens, så er Superbad den perfekte film at se. Den vil efterlade dig med et stort smil på læben og minder om, hvor skørt og vidunderligt det er at være ung. Filmen er et godt bud på en af de bedste komedier indenfor coming-of-age-komediegenren.

Se Superbad her!

VIAPLAY
NETFLIX
BLOCKBUSTER

#5 Anchorman (2004)

Anchorman er en hysterisk og absurd komedie, der tager os med tilbage til 1970’ernes verden af tv-nyheder. Filmen følger det karismatiske, men ekstremt selvcentrerede nyhedsanker Ron Burgundy og hans hold af excentriske kolleger, når de navigerer gennem rivalisering, kærlighedsintriger og ukonventionelle nyhedsrapporteringer.

Will Ferrell er i sit es som Ron Burgundy og leverer en uforglemmelig præstation som den selvhøjtidelige og klodsede ”anchorman”. Han bliver støttet af et fantastisk cast, herunder Steve Carell, Paul Rudd og Christina Applegate, der alle bidrager til filmens vanvittige og morsomme atmosfære.

Humoren i Anchorman er over-the-top og absurd på den bedste måde og er hovedårsagen til, at den er blandt de bedste komedier ifølge vores anmeldelse. Filmen er fyldt med uforglemmelige scener, skøre dialoger og hysteriske improvisationer. Den formår at parodiere både nyhedsindustrien og 1970’ernes kultur på en sjov og satirisk måde.

Karakterer med dybde

Samtidig formår filmen også at have en vis charme og et hjerte. Den udforsker temaer som ego, forandringer og teamwork på en overraskende dyb måde, der giver karaktererne mere dybde end forventet i en komedie af denne art.

Alt i alt er Anchorman en hysterisk morsom komedie, der vil efterlade dig grædende af latter. Den kombinerer vanvittige og absurde øjeblikke med skarpe præstationer og en charmerende historie. Så sæt dig tilbage, slå dig løs og nyd denne kultklassiker inden for komediegenren, der vil holde dig underholdt fra start til slut.

Se Anchorman her!

VIAPLAY
BLOCKBUSTER

#6 Dum og dummere (1994)

Dum og Dummere er en komedieklassiker, der har formået at bevare sin popularitet og latterværdi i årtier efter dens udgivelse – hvorfor den også er blandt de bedste komedier. Filmen følger de to venner, Lloyd og Harry, spillet af Jim Carrey og Jeff Daniels, på en utroligt tåbelig og morsom rejse, da de forsøger at returnere en glemt kuffert fuld af penge til sin retmæssige ejer.

Jim Carrey og Jeff Daniels er perfekte i deres roller som de to tåbelige hovedpersoner. Deres fysisk komiske præstationer og deres evne til at levere de mest absurde og upassende replikker gør Dum og Dummere til en konstant kilde til latter. Deres naive og uheldige karakterer formår at appellere til publikum på en uforudsigelig og charmerende måde.

Humoren i filmen er vanvittig og uhæmmet. Den bevæger sig fra slapsticks og absurditet til tør og skæv komik på en ubesværet måde. Filmen overrasker konstant med sine vittige replikker og skøre situationer, der får dig til at bryde ud i latter.

Charme og et stort hjerte – på en og samme tid – i en af de bedste komedier

Samtidig har Dum og Dummere en vis charme og et stort hjerte. Under alt det tåbelige ligger der en historie om venskab og uventede helte. Det er svært ikke at holde af de to dumme venner og man ønsker, at de endelig finder succes og lykke.

Dum og Dummere er en komedieklassiker, der er blevet en del af populærkulturen. Den er fyldt med uforglemmelige øjeblikke, fantastiske præstationer og en komisk timing, der er svær at slå. Så hvis du er klar til at grine af de mest absurde og tåbelige situationer, så er Dum og Dummere den perfekte film for dig.

Se Dum og Dummere her!

YOUSEE TV & FILM
VIAPLAY

#7 Spy (2015)

Spy er en sjov og underholdende action-komedie, der skiller sig ud takket være sin skarpe humor og en fantastisk præstation af hovedrolleindehaveren Melissa McCarthy. Filmen følger den usandsynlige heltehistorie om en usikker CIA-analytiker, der pludselig bliver kastet ud i felten som undercoveragent for at afsløre en farlig international spionorganisation.

Melissa McCarthy brillerer som den akavede og sjove Susan Cooper. Hendes fysiske komik og timing er spot-on, og hun formår at levere replikkerne med perfekt timing og charme. Hendes karakterudvikling fra usikker kontorarbejder til selvsikker spion er både morsom og inspirerende.

Skarp humor med overraskende twists

Humoren i Spy er skarp og leveres med en god blanding af visuelle gags, skæve dialoger og overraskende twist. Filmen parodierer spy-genren på en smart og underholdende måde og holder publikum engageret og grine hele vejen igennem. Der er en god balance mellem action-scener og komiske øjeblikke, der gør filmen spændende og sjov på samme tid.

Samtidig formår filmen også at udfordre konventionerne i spy-genren ved at give kvinder en central og stærk rolle. Det er forfriskende at se en kvindelig hovedperson tage teten og vise, at hun er lige så dygtig som sine mandlige kolleger.

Spy er en komedie, der leverer på både sjov og spænding. Det er en film, der vil få dig til at grine højt og sidde kanten af sædet. Så hvis du er på udkig efter en action-komedie med en kvindelig hovedrolle, der ikke holder sig tilbage med sin humor, så er Spy et godt valg.

Se Spy her!

VIAPLAY
BLOCKBUSTER

#8 Wedding Crashers (2005)

Wedding Crashers er en morsom og underholdende romantisk komedie, der vil få dig til at grine højt. Filmen følger to bedste venner, John og Jeremy, spillet af Owen Wilson og Vince Vaughn, der har gjort det til deres mission at crashe bryllupper for at score kvinder. Men deres planer bliver komplicerede, da de støder på ægte kærlighed og havner i en række sjove og kaotiske situationer.

Owen Wilson og Vince Vaughn har en fantastisk kemi og formår at levere replikkerne med perfekt timing og humor. Deres charmerende og fjollede personligheder gør dem til hjertevarme hovedpersoner, som man ikke kan lade være med at heppe på.

Skæve replikker og bred humor

Humoren i Wedding Crashers er skarp og bred. Filmen byder på alt fra skæve replikker til fysiske gags og absurde øjeblikke, der vil få dig til at grine højt. Den kombinerer komedie med romantik på en forfriskende måde og formår at bevare momentum og morskab gennem hele filmen.

Samtidig udforsker filmen også temaer som venskab, kærlighed og selvopdagelse på en let og sjov måde. Den formår at balancere mellem at være en sjov komedie og at have en vis dybde i karakterernes udvikling.

Alt i alt er Wedding Crashers en sjov og underholdende film, der vil bringe smil på dine læber. Med sin charmerende præstation, skarpe humor og en kombination af romantik og komik, er det en perfekt film til en aften med latter og feel good-stemning. Så hvis du er på udkig efter en let og munter komedie, er Wedding Crashers et godt valg.

Se Wedding Crashers her!

VIAPLAY
BLOCKBUSTER

#9 Friends With Benefits (2011)

Friends With Benefits er en sjov og romantisk komedie, der byder på masser af humor og charme. Filmen følger Jamie og Dylan, spillet af Mila Kunis og Justin Timberlake, der beslutter sig for at indgå et uforpligtende venskab med fordele, hvor de kan have sex uden at involvere følelser. Men som tiden går, begynder de at indse, at kærlighed og forhold er mere komplicerede end de troede.

Mila Kunis og Justin Timberlake har fantastisk kemi på skærmen og formår at levere sjove og hjertevarme præstationer. Deres dynamik og naturlige komiske timing gør dem til et charmerende par, som publikum kan relatere til og heppe på.

Pinlige øjeblikke og sjove situationer

Humoren i Friends With Benefits er både skarp og sexet. Filmen byder på saftige replikker, pinlige øjeblikke og skæve situationer, der vil få dig til at grine. Den formår at parodiere de romantiske komedie-klicheer og samtidig tilbyde en frisk og moderne fortælling om kærlighed og relationer.

Friends With Benefits er en sjov og underholdende film, der leverer på både komedie og romantik. Med sin charmerende præstation, skarpe humor og en frisk tilgang til kærlighedens dilemmaer, er det en perfekt film til en aften med feel good-stemning og latter. Så hvis du er på udkig efter en sjov og romantisk komedie, er Friends With Benefits et godt valg

Se Friends With Benefits her!

NETFLIX
BLOCKBUSTER

#10 The 40 Year-Old Virgin

The 40 Year-Old Virgin er en hysterisk morsom komedie, der får lattermusklerne i gang fra start til slut og derfor en af de bedste komedier der er lavet. Filmen handler om Andy, en 40-årig mand der aldrig har haft sex, og hans pinagtige og humoristiske forsøg på at ændre det.

Steve Carell leverer en fremragende præstation som Andy, og hans evne til at levere sjove replikker og fysisk komik er enestående. Han formår at bringe både absurditet og sympati til karakteren, hvilket gør ham til en elskelig og humoristisk hovedperson.

Vulgær humor og masser af pinlige øjeblikke

Humoren i The 40 Year-Old Virgin er både vulgær og smart. Filmen er fyldt med skøre situationer, pinlige øjeblikke og vanvittige karakterer, der skaber kaos omkring Andy. Den formår at ramme det rette balanceniveau mellem sjov og hjertevarme.

Samtidig har filmen også en overraskende dybde, når den udforsker temaer som seksualitet, ensomhed og frygten for at være anderledes. Den giver et indblik i den menneskelige natur og berører på en underliggende måde følelser, der går ud over det rene komiske.

The 40 Year-Old Virgin er en hysterisk sjov komedie, der vil efterlade dig med en varm følelse i kroppen. Med sin fantastiske præstation fra Steve Carell, skarp humor og en høj grad af absurditet, er det en film, der vil få dig til at grine højlydt. Så hvis du er på udkig efter en komedie med masser af latter, er The 40 Year-Old Virgin et must-see.

Se The 40 Year-Old Virgin her!

VIAPLAY
BLOCKBUSTER

Grin højlydt med de bedste komedier

Komediegenren er yderst populær, fordi den er kendt for sin evne til at få os til at le ud højt og bringe glæde ind i vores liv. Der er flere grunde til, hvorfor komedier er sjove og hvorfor man bør se dem. Vi vil gennemgå den herunder. Hvis du vil læse vores anmeldelser af de bedste komedier, skal du kigge i starten af denne guide.

En god kilde til latter

For det første er komedier en kilde til latter. Gennem humoristiske dialoger, visuelle gags og absurde situationer formår komedier at skabe morsomme øjeblikke, der får os til at grine. Latter er en almindelig reaktion på sjove øjeblikke, der skaber positive følelser og kan løsne spændinger i vores krop og sind. Det er en fantastisk form for terapi og kan hjælpe med at reducere stressniveauer og forbedre vores humør.

En anden grund til at se komedier er, at de giver os en pause fra hverdagens bekymringer og stress. Når vi sætter os ned for at se en komediefilm, kan vi lade vores sind hvile og nyde et øjeblik af afslapning.

Se de bedste komedier med dine venner

Komedier er også fantastiske sociale oplevelser. At se en komediefilm sammen med venner eller familie kan skabe en fælles oplevelse af sjov og latter. Det giver os mulighed for at dele positive øjeblikke og skabe minder sammen. Latter har en unik evne til at bringe mennesker sammen og styrke forbindelserne mellem os. Det kan skabe en behagelig og afslappet atmosfære, hvor vi kan nyde hinandens selskab og skabe glæde i fællesskab.

En anden vigtig faktor er, at komedier kan udfordre os som mennesker. De kan bryde med konventionelle normer og skabe overraskende og absurde situationer. Dette skaber en form for spænding og spiller med vores forventninger, hvilket kan være utroligt sjovt og underholdende. Komedier kan også være satiriske og give os en skarp og humoristisk kommentar til samfundet og menneskelig adfærd.

At grine har en positiv effekt på vores mentale helbred

Endelig kan komedier have en positiv indvirkning på vores mentale og følelsesmæssige velvære. Latter frigiver endorfiner, som er de såkaldte “lykkehormoner”, der skaber en følelse af velbehag og glæde. Det kan give os et øjeblik af lykke og lette vores daglige byrder. At se komedier kan være en form for selvkærlighed og selvpleje, der giver os mulighed for at sætte vores velvære og humør i fokus.

Alt i alt er komedier sjove, fordi de kan bringe glæde, latter og positive følelser ind i vores liv. De giver os mulighed for at slappe af, ”connecte” med andre og nyde en pause fra virkeligheden. Så næste gang du har brug for en god latter eller en form for terapi, så se en komediefilm og lad dig blive underholdt og inspireret til at se verden fra et sjovt og muntert perspektiv.

Her hos Tvpakker.dk har vi samlet tv-pakker og streamingtjenester og gjort det nemt for dig at sammenligne de forskellige udbydere. Se alle tv-pakker her.