E.T. the Extra-Terrestrial

E.T. the Extra-Terrestrial er en amerikansk science fiction-film fra 1982, instrueret af Steven Spielberg. Filmen fortæller den hjertevarme historie om en ung dreng, Elliott (spillet af Henry Thomas), der danner et usædvanligt venskab med det underjordiske væsen ved navn E.T. Filmen er blevet en af de mest elskede og ikoniske film i filmhistorien og har berørt publikum i årtier med sin rørende fortælling om venskab, mod og at finde hjem.

En venlig og nysgerrig fremmed

Handlingen i E.T. the Extra-Terrestrial begynder, da Elliott opdager E.T., en venlig og nysgerrig fremmed, i sit skur i baghaven. Trods E.T.s sære udseende og usædvanlige evner, udvikler Elliott og E.T. et dybt og ubrydeligt bånd. De deler hemmeligheder, oplevelser og følelser, der transcenderer deres forskellige verdener. Sammen forsøger de at finde en måde at sende E.T. hjem samtidig med, at de forsøger at holde hans tilstedeværelse hemmelig for resten af verden.

En historie med smæk på følelser

En af de mest bemærkelsesværdige kvaliteter ved E.T. the Extra-Terrestrial er dens evne til at fange og vække publikums følelser. Filmen formår at berøre hjertet og skabe en forbindelse med seerne gennem dens portrættering af venskab, kærlighed og tab. Steven Spielberg, der selv voksede op med en følelse af at være en fremmed og udenforstående, skaber en historie, der taler til den universelle længsel efter at blive forstået og accepteret.

Ikonisk scene i filmen

En af de mest mindeværdige scener i filmen er, når Elliott cykler forbi månen med E.T. i cykelkurven. Denne ikoniske scene symboliserer deres rejse og forbundethed på tværs af grænser. Den visuelle effekt, kombineret med John Williams’ magiske musikscore, har gjort denne scene til et tidløst øjeblik i filmhistorien.

Den barnlige magi og jagten på eventyr

E.T. the Extra-Terrestrial fanger også barnets perspektiv og undren over det ukendte. Elliott og hans søskende, spillet af Drew Barrymore og Robert MacNaughton, repræsenterer den barnlige nysgerrighed og evnen til at tro på det umulige. Filmen fanger den følelse af eventyr og magi, der ofte følger med barndommen, og minder os om, hvor vigtigt det er at bevare en vis grad af barnlig begejstring og fantasi i vores liv.

Animation og effekter er afgørende for filmen

En af de mest imponerende tekniske bedrifter i E.T. the Extra-Terrestrial er skabelsen af E.T.-karakteren selv. Gennem anvendelse af praktiske effekter og animatroniske værktøjer lykkedes det teamet at give liv til denne elskelige og charmerende fremmede. E.T.s udtryksfulde øjne og mimik hjælper med at skabe en følelsesmæssig forbindelse mellem karakteren og publikum.

Adskillelse og længsel fylder i filmen

Filmen udforsker også temaer som tab, adskillelse og længsel efter hjem. E.T. længes efter at blive genforenet med sin egen art, mens Elliott og hans familie kæmper med at give slip på deres elskede ven. Disse temaer af adskillelse og længsel efter tilhørsforhold resonerer med publikum på et dybt følelsesmæssigt niveau og får os til at reflektere over vores egne forbindelser og rødder.

Enorm succes og er det stadig den dag i dag

E.T. the Extra-Terrestrial blev en enorm kommerciel succes, da den udkom, og er stadig en af de mest indtjenende film nogensinde. Den blev også hædret med adskillige priser, herunder fire Oscars. Filmen har en tidløs appel og fortsætter med at berøre og inspirere nye generationer af seere.

Menneskelig natur, venskab og et ønske om at høre til

E.T. the Extra-Terrestrial er ikke bare en film om et underjordisk væsen, men en film om menneskelig natur, venskab og det universelle ønske om at finde et sted, hvor vi hører til. Det er en film, der fejrer det bedste i os, vores evne til at elske, forstå og forbinde os med hinanden. Gennem sin enestående fortælling og uforglemmelige karakterer har E.T. the Extra-Terrestrial bevaret sin status som en tidløs klassiker, der vil fortsætte med at berøre menneskers hjerter i mange år fremover.

Se den her!

VIAPLAY
TV2 PLAY
SKYSHOWTIME
BLOCKBUSTER

Her hos Tvpakker.dk har vi samlet tv-pakker og streamingtjenester og gjort det nemt for dig at sammenligne de forskellige udbydere. Se alle tv-pakker her.